EST. 2013 Arsenal FC Official Supporters Club Gothenburg Sweden

Matchträffar och Covid-19 information

2020-11-21 Information 0

Angående Covid-19 och de nya hårdare restriktionerna.  Som träffansvarig tänkte jag skriva ett par rader om läget just nu. Sedan Corona slog till så har Cheers följt regler och restriktioner exemplariskt och går inte ens på halv kapacitet under stormatcherna (mycket under halv kapacitet övriga matcher).

Matsalen där vi sitter har reducerats med 8-10 platser vilket motsvarar 25% av matsalens platser och det är luft mellan samtliga bord. Utgångsläget är bord med 4 platser, mellanrum, bord med 4 platser osv. Vi har inte överstigit 8 pers vid samma bord även innan de nya restriktionerna utan haft avstånd. Vi som varit på träffarna kan vittna om att det inte varit någon trängsel och det funnits gott om utrymme och luft mellan bord/sällskap. Folk har tagit hänsyn för att inte ”springa” på varandra när man går på toa mm. Man har beställt vid bord. Den automatiska påverkan som Covid-19 har haft på oss har gjort att vi har inte behövt göra något större.

Nu till dagens datum och ändringar som påverkar oss. De nya reglerna påverkar öppetiderna så alla matcher med avspark 20:45-21:00 kommer vi inte att ha träffar på. Vi kommer uppmana folk att följa FHM regler och direktiv under denna period tills ny information kommer. Cheers visar matcherna som vanligt och har man antikroppar och/eller är helt friska så ska man kunna besöka Cheers och stötta dem i dessa tider, de behöver varje krona. Event för kommande matcher ligger uppe på Facebook (https://www.facebook.com/arsenalgoteborg/events/ ). Anmäl er gärna så vi och Cheers har superkoll. Tänk på andra. Har du en förkylning eller är Snorig/Feber/Huvudvärk/Hosta/Led/Muskelvärk stanna hemma.

Be Safe och använd det mellan öronen 🙂
mvh R

Viktiga saker som alla kan göra
(Källa: Folkhälsomyndigheten)

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. (Red Anm: Feber/Huvudvärk/Hosta/Led/Muskelvärk)
  • Har du nytillkomna symptom på covid-19 som inte går över inom ett dygn bör du gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller i den region där du bor för att lämna prov för covid-19, förutsatt att symtomen inte kan förklaras av andra sannolika orsaker så som känd allergi, migrän eller spänningshuvudvärk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.
  • Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop. När det gäller begravningar har Svenska kyrkan och Myndigheten för stöd till trossamfund information om hur dessa kan genomföras för att förhindra smitta av covid-19.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.