EST. 2013 Arsenal FC Official Supporters Club Gothenburg Sweden


Questions & Answers , Allmänna resetips inför Londonresa till Emirates

Q: Hur planerar jag en Londonresa?

A: Man lär sig ju mer man åker, men om man bara åker för att enbart se Arsenal som de flesta av oss här gör, så är det bra att ha is i magen och inte beställa flyg innan du vet att
du har matchbiljett och se till att hotellet är avbokningsbart om du bokar det i förtur. Sedan kan man väl säga att ju tidigare du kan beställa flyg dessto bättre (billigare). Motsägelsefullt? Ja, vi vet :) När man varit över lite så lär man sig att ”veta”.Denna match har jag 99% chans att få biljett till” och man chansar och köper flyget innan man faktiskt vet.  Kolla gärna så du kan boka om flyget och vad det kostar. Tänker du åka fredag till söndag och matchen är utsatt som en lördagsmatch och bokas om till en måndagsmatch när tv-schemat släpps så kan detta vara bra att ha koll på. Nu händer det sällan att det blir en måndagsmatch men det har hänt oss i Arsenal Göteborg två gånger. Tv-schemat släpps 2-1,5 månader före matchen oftast.

Q: Hur skaffar jag biljett?

A: Vi i Arsenal Göteborg kan erbjuda våra medlemmar biljetter, se nyhetsbrevet eller ”biljetter” i menyn vad som gäller.  Vi är flera i Arsenal Göteborg som även valt att vara  Red Member på Arsenal.com. Vi brukar få  de biljetterna vi behöver dock är det ingen garanti (läs all info under ”biljetter” i menyn.. Kolla datum och tid och när biljetterna släpps och sitt som klistrad framför datorn vid denna tidpunkt (inloggad och redo). Augusti/September är generellt lättare att skaffa biljett till stormatcher då många britter är på semester då. Även om du skulle missa att få biljett när de släpps så finns ”en andra chans” via Arsenal.com’s Ticket Exchange, kolla så ofta du kan varje dag (flera ggr om dan)! Vi har ännu inte varit med om att det inte löst sig.

Q: Jag missade datumet och det verkar kört på ticket exchange men jag både jag och farsan har fyllt jämt och vi har aldrig varit på match, finns det något annat sätt att lösa biljetter? De får kosta vad det vill i princip!

A: Det finns aktörer som säljer paket med hotell/biljett (en del har tom flyg inkluderat). Det finns de som säljer enbart biljetter, så är pengar inget problem så finns ett flertal olika
företag. Googla och kolla referenser . Det finns många bluffare där ute.

Q: Vad brukar ni budgetera med för en resa? (flyg/hotell/biljett).

A: Lite olika beroende på om man åker med Ryan Air eller inte och vart du väljer att bo. ”Normalt pris” med Ryan Air ligger på 900kr-1200kr tur och retur (Till London tidig fredag,
Hem till Göteborg sen Måndag). (OBS! gått upp något sen Ryan Air flyttade till Landvetter) Norweigan ligger på liknade dock med bättre standard. Bokar man i god tid kan man åka SAS eller British Airways för 1500kr tur och retur men ofta ligger de sistnämnda på 2500kr+. Fotbollsbiljett som Arsenal Göteborg medlem eller Red Member (arsenal.com) får du för 350kr-500kr mot sämre lag och runt 850-1200kr mot de bästa lagen. Hotell får du räkna med 70-90 pund natten för ett enkelrum och 70-120 pund natten för ett dubbelrum (delat på två om ni är två då).

Q: Har ni tips på hotell?

A: Japp det har vi. De flesta i Arsenal Göteborg brukar att älska att hänga i Camden och ett av hotellena vi använder där är Camden Lock Hotel. Gratis Wifi och ligger superbra med nära till tunnelbanan Chalk Farm Station. Ett flertal skitbra, trevliga pubar finns i närheten. (Enterprise/The Elephant Head/The Oxford Arms, Worlds End)

Andra hotelltips är Best Western Highbury vid Finsbury Park och Pembury Hotel, Lite lyxigare är Jurys Inn Islington. Stort, slitet, opersonligt budgetboende är Royal National vid Russell Square men det funkar. Ett hotell som är 5-10min promenad ifrån Camden Lock och Chalk Farm Station är Brittiania Hamstead Hotel. Varning för dygnet runt öppen bar, farligt om man är törstig. Gratis Wifi dock.

Fråga annars i vår Facebookgrupp (Arsenal Göteborg Forum)  om någon har tips på bra hotell, det har blivit ett gäng hotell genom åren mellan oss i Arsenal Göteborg familjen!

 

Q: Hur får jag biljetter till bortmatcher?

A: Enklaste svaret är ”omöjligt/mycket svårt” men det går. Dock så behöver du kontakter eller får du köpa via fotbollsresebolag. Det är tom svårt för säsongskortnnehavare att få bortabiljetter igenom Arsenal.

Att skaffa biljett igenom bortaklubben är svårt att ge konkreta tips om. Det gäller olika saker på olika klubbar/arenor. Crystal Palace tex som också är ett London lag krävde att man köpte ytterligare en biljett till en kommande ”Toppmatch” när vi försökte få till Crystal Palace – Arsenal för ett antal år sen. Kolla om du kan bli medlem billigt,om du då kan köpa biljett. Tänk på att klä dig neutralt och håll låg profil. Vanligt folkvett gäller då du lär hamna bland deras supporters.

Q: När jag väl kommit till London, har ni några generella tips då?

A: Besök The Armoury (Arsenal shopen) dan före match eller dan efter. Aldrig före och efter match då det är sjukt mycket folk. Gå gärna på en Legends Tour på Emirates. En gammal Arsenalspelare som visar er runt er på denna mäktiga arena (Entré till Arsenal Museum ingår). Hör historier om gamla spelare. Sitt i Wengers stol på långsidan. Var i god tid vad ni än ska göra. Vet ni att det tar cirka 1 timme att ta er till flyget eller arenan. Lägg på en timme. Har ni tid över någonstans så går det alltid att slå ihjäl den tiden med en kall pint någonstans. Besök baren The Gunners iaf en gång och kolla in deras väggar. Som ett litet museum. Åker ni på en Champions League/Europa League match, tänk på att ingen öl/cider säljs på arenan.

KOLLA när ni går över gatan! Hjärnan förstår inte det där att Engelsmän kör på fel sida av vägen. Tips. Koppla bort hela den grejen och kolla tre ggr åt varje håll istället. Billig livförsäkring. Köp Oyster Card för att åka buss, tåg och tunnelbana. Googla och lär er hur det fungerar. Ät innan ni tar er till puben. Är man på Tollington kan man alltid springa över vägen där de har ett kebabhak. Utan medlemskort/matchbiljett kommer du inte in på de flesta Arsenalpubarna på matchdag. Tänk på att om du är i London och saknar biljett så sänds INGA matcher klockan 15:00 på lördag (16:00 Svensk tid) på tv. Dessa generella tips kommer säkert att uppdateras med hjälp av våra gamla Londonrävar :)

Q: Vilka sköna Arsenalpubar brukar ni hänga på?

A: På matchdag är det Tollington och Twelve Pins som gäller, Tollington är närmast arenan och det är ofta bra stämmning även om den kan vara dödstyst någon match så kan det vara magiskt nästa gång. Tollington brukar även vara det som gäller efter match. Annars ligger ett gäng Arsenalpubar på Holloway Road. The Rocket där Red Action hänger är ofta bra och där går det också ta med sig underåriga, Herbert Chapman är en klassiker med. Liten och trång dock . The Rocket är ibland magiskt och ibland rätt så tyst som de flesta pubarna. (sångmässigt, The Rocket är dock stängt veckodagar ). Twelve Pins är en pub vi i Arsenal Göteborg gillar mycket och Tollington såklart där vi känner personalen och ägarna mycket väl.

Detta var lite korta allmänna tips. Ställ gärna frågor i vår Facebook grupp (Arsenal Göteborg Forum). Vi har flera rutinerade Londonresenärer som har massvis med kunskap och tips COYG!

Q: Har ni något annat ”jägartips” som är grymt?

A: JA! Ladda ner appen Citymapper. Hur bra som helst när du ska ta dig runt i London (Funkar även i andra större städer New York mfl)

Funktionshinder eller tillfälligt i rullstol eller på kryckor? Fråga Reine så kan han förhoppningsvis hjälpa er med eventuella frågeställningar.
Med vänlig hälsning Arsenal Göteborg