EST. 2013 Arsenal FC Official Supporters Club Gothenburg Sweden

KRÖNIKA: Fick vi Artetaboll försent?

2020-12-16 Krönika 0

Xhaka Gate.

Ännu en match och ännu en förlust. Denna gång mot Burnley som innan detta möte hade EN vinst. Detta var vår tredje raka förlust i ligan och vår fjärde raka förlust hemma på Emirates, sämsta sen december 1959 tydligen. Med all rätt så blev laget utbuat efter matchen. Men mycket av efterspelet kom att handla om Xhakas idiotiska röda kort. Visst jag är för känslor i fotboll, det hör till i sporten men vilken idiot som helst fattar ju att om du sätter upp handen mot halsen på det sättet så kommer du åka ut. Han vet om det och ändå gör han det, snacka om att svika laget… Igen. Idiotiska röda kort har han tagit förrut och det kommer hända igen. Jag kan köpa om man tajmar en tackling fel osv, olycksfall i arbetet typ även om vi såklart suttit och svurit åt det men ta Aubas röda. En gentlemanspelare som råkade ta ett rött och det var verkligen solklart rött men ett olyckfall i arbetet, Xhakas röda nu och tidigare är det inte! Han ska vara en av våra ledare. Pepe kan jag ha en viss förståelse för även om det är korkat så är han yngre, en ungtupp och kommer säkert lära sig av det röda (förhoppningsvis). Xhaka då? Kommer han lära sig? Nej! han kommer ta sådana här röda kort igen.

Aubas ansiktsuttryck säger allt

Har då Xhaka en framtid i Arsenal? Jag har oftast försvarat Xhaka. Jag gillar honom och tycker att han är en bra spelare (oftast) och känner spontant att han ofta får skit bara för att han heter Xhaka mer än att vad han har gjort på planen, för han kan göra okej matcher och riktigt bra matcher tom men gillar man inte Xhaka så spelar det ingen roll om han är bäst på planen eller i vårt lag. Vi har haft många sådana spelare de sista 10-11åren som delat fansen där en del älskat spelaren och andra ”hatat” spelaren. För att nämna några som jag upplevt delat supporterna är Diaby, Eboue, Theo, Song, Wilshere och tom Ramsey vilket de flesta kanske tycker är märkligt nu men så var det faktiskt. Det var ett jävla gnäll på Ramsey. För att svara på min egen fråga då. Ja, jag tror att Xhaka har en fortsatt framtid i Arsenal. Jag tror ni som hoppas på att han säljs i januari eller till sommaren kommer bli besvikna.

Missförstå mig rätt, nej han är ingen startspelare för mig med detta laget om alla är friska.  Ceballos och Partey är mina gubbar om de är friska och i form. Elneny har höjt sig denna säsong under Arteta och varit riktigt bra i de flesta matcher men är ingen personlig favorit. Truppspelare visst men inget annat. I min värld är Xhaka och Elneny inte startspelare. Båda är tillräckligt bra för vara truppspelare även om jag vill ha in en mittfältare som krigar med Ceballos och Partey om en startplats. Hur svårt kan det vara för oss att få ihop ett bra mittfält? Två som har ett partnerskap som motståndare fruktar som klarar av att skydda backlinjen samtidigt som de kan vara kreativa och slå djupleds pass och transportera bollen när det krävs.  Rent spontant kan man ju tycka att detta vore det enklaste att ordna till.

Våra 12 backar!

Backar, Löneutrymme, Transfers

Vi har alltså 12 st backar eller om ni så vill, 8st mittbackar…. smaka på den… ÅTTA STYCKEN. Vilka lag i Premier League har ens i närheten en backuppsättning som oss? Här behövs det rensas ordentligt i januari och jag hoppas VERKLIGEN att allt är redan klart så det är bara att skicka iväg spelarna till aktuella klubbar direkt, läkarundersökning och sedan skriva på kontraktet, bam bom klart! Snabbt ska det gå. Sälj de som Arteta inte vill ha och iväg med lovande spelarna på lån så de får speltid. Att det blir en sådan situation som med Saliba att han inte kommer väg på lån är amatörmässigt och inte värdigt en klubb som Arsenal. De flesta fans trodde väl att han var såpass ”färdig” så att han skulle ta en plats denna säsongen vilket inte var fallet. Ni som är flitiga lyssnare på Arseblog känner ju igen diskussionen om Saliba och om det verkligen var så förnuftigt att köpa en såpass dyr spelare som inte är ”spelklar” för första elvan på flera år när du kan få en färdig spelare för samma pengar. En riktigt bra färdig spelare med. Vi har inte facit än men det ska bli intressant att följa. Jag hoppas verkligen han når upp till förväntningarna. Det snackades världsback och där är vi inte än iaf.

”Här finns pengar att få in i försäljningar och löneutrymme igenom försäljningar/utlåningar . Bort med dököttet Arteta! 3 mittbackar ska bort. Välj dina 5 favoriter. 4William Saliba 5Sokratis Papastathopoulos 6Gabriel 16Rob Holding 20Shkodran Mustafi 21Calum Chambers 22Pablo Mari 23David Luiz”

Vi har inga pengar till transfers och ändå betalar vi idiotpengar i löner till högst mediokra spelare. Vi behöver 5 mittbackar och vi har 8st. Här kan vi få in pengar till transfers och öka löneutrymmet. Går det inte sälja så låna ut även om det innebär att ta en liten del av lönen. Något är bättre än inget. Betalar jag 100SEK för inget så betalar jag hellre 50SEK för inget om inget bättre finns, men jag tror att om viljan finns så måste det ju gå att bli av med dököttet. Sedan finns det andra lagdelar som behöver rensas/uppgraderas. Jag blir inte klok på Arsenal och jag är inte säker på att det spelar någon roll vem vi får som tränare när klubben sköts som den gör. Jag hoppas att jag har fel. Jag tycker hittils att Arteta sagt rätt saker i intervjuer osv och visst måste vi ge honom tid men det här är för dåligt. Att inte en klubb som Arsenal kan byta tränare och ändra en spelidé i en takt som innebär att vi fortfarande kan spela enkelt och på ett sätt att vi tar våra poäng är för mig helt obegripligt. Andra klubbar klarar ju det. Mindre klubbar, fattigare klubbar, klubbar med sämre spelare.

Arteta var INTE nöjd efter Burnley

Fick vi Artetaboll försent?

Det bästa med matchen mot Burnley var intervjun direkt efteråt. Han var så arg. Helt svart i blicken och märkbart förbannad. Han hade det svårt att hålla ihop det då. Sånt gillar jag för det är ju så vi fans känner. Nu handlar det inte om Burnley för mig eller för dig eller hur? Detta är ju ingen isolerad match och imorgon så möter vi Southampton som ligger på fjärde plats och vi är INTE favoriter.

Ni som sett Man City i år har säkert sett att de spelar mer cyniskt och fler lag med dem. Fotboll är en färskvara och stilar kommer och går så min fråga till er är fick vi ”Artetaboll” försent? Har hans spelidé blivit för gammal innan alla i laget ens lärt sig den? Och ni som är pålästa in på nördnivå rent taktiskt som Kasper, Jeppe, Nico med flera. Vad är Artetas spelidé förutom att vi vill ”play from the back” och äga boll.  Vi är många fans som inte riktigt förstår vad han vill göra och det verkar som spelarna inte heller förstår. Eller är spelidén såhär dålig så kanske vi ska göra något annat eller iaf ha en plan B när man kör fast.

Fotboll handlar om att vinna och ta poäng och det är uppenbart att vi inte gör och då får kanske tränaren lägga en del idéer på is sålänge och se till att  poängen ramlar in innan man uppfinner hjulet. Jag tror att Arteta kan bli bra till slut, han kommer göra många misstag innan det blir bra. Att ha en plan B är en bra början. En plan B som fungerar sen kan man inte åka till White Heart Lane och spela så. ALLA visste att de skulle vara extremt defensiva och spela på kontring. ALLA visste det Arteta. Tjänstefel. Jag tror det var vår Arsenalbroder ifrån Malmö Magnus Ahldén som skrev dagen före match precis hur det skulle bli och exakt så slutade det. Vi hade också kunnat spela extremt defensivt i flera matcher och spela på kontring och ta poäng. Nu förespråkar jag ingen parkera bussen fotboll men behöver man poäng kanske man ska göra det enkelt och börja vinna och ta poäng.

Lite tankar/åsikter och funderingar ifrån min sida.

Tack för ordet / Reine #COYG #UTA #ATID

(Obs! Krönikan är författarens personliga åsikter och tankar och behöver inte vara representantivt för Arsenal Göteborg)

 

Vill DU/NI skriva en krönika så mejla den till info@arsenalgoteborg.se så postar jag den här på hemsidan. Tack för ordet / Reine #COYG #UTA #ATI