EST. 2013 Arsenal FC Official Supporters Club Gothenburg Sweden

Arsenalize your chromecast

2020-12-29 Information 0

I dessa covid-19 tider så lider alla av tristress och har säkert lite tid över att ta dö på? För er som detta stämmer på och är en ägare av en chromecast så har jag slängt ihop en guide hur du snyggar till din chromecast lite. Visst finns det fina bilder i viloläget emellanåt men det duger ju inte alltid för en riktig Arsenalnörd 🙂 Och vill du ha ”Slumpmässiga Googlefoto” igen är det enkelt att ändra tillbaka. Denna guiden riktar sig till Androidägare men det borde fungera likadant för er med iPhone. (Iphone ägare får gärna höra av sig till mig om jag behöver göra ett iPhone tillägg i texten, aldrig ägt en iPhone). Guiden utgår ifrån att du har kört Google Home appen så din chromecast fungerar så du får slumpmässiga bilder som visas när din chromecast är i viloläge dvs du streamar inte något.

Klicka för större bild

Du behöver:

1.En tv med hdmikontakt
2.En Chromecast
3.En smartphone Android/Iphone
4.Googlekonto och Google Foto

Så här gör du:

  1. Öppna appen Google Foto där skapar du en katalog som tex heter chromecast (du kan döpa den till vad du vill)
  2. Ladda ner de bilderna du vill ha eller leta upp dem du tagit med telefonen och placera dom i den katalogen du skapade i Google foto (i mitt fall ligger mina 16st bilder i mappen chromecast i Google foto).PS. Kan vara hur många bilder som helst (men minst två stycken så bilden ändras någongång). Laddar ni ner Arsenalbilder sök på ”Free Arsenal Full HD Wallpaper”. Ni som har 4k Chromecast och UHD TV googlar på Free Arsenal photo och UHD.
  3.  Nu så öppnar ni Google Home appen (Heter numera bara HOME), Klicka på den chromecasten du vill välja.
  4. Längst upp till HÖGER har du ett kugghjul och till höger om kugghjulet har du tre prickar. Tryck på prickarna och välj ”Inställningar för viloläge”.
  5. Tryck på Google Foto och  välj mappen som du skapade och la dina bilder i (i mitt fall mappen Chromecast). Då står det ”1 album har valts” högst upp. Tryck på pilen längst upp till vänster så kommer du tillbaka till föregående sida.
  6. Tryck i visa eller dölj på de saker du vill ha med på bilden när viloläget är aktivt. Väder, Klocka Nätverk osv. Jag har visa på allt.
  7. På alternativet ”Utvalda egna foton” näst längst ner väljer du Endast livealbum . (VIKTIGT!!!)
  8. Klicka på den tidsintervallen du vill ha och gå ur appen. KLART!. Nu har du dina Arsenalbilder. Nördigt javisst men allt känns bättre med lite mer Arsenal i livet eller hur? :)Här är lite bilder jag lagt till som jag tycker är ok men det finns ju hur mycket som helst som både är gratis och är snygga. Googla efter ”Free Arsenal Wallpaper/photo Full HD”.