Möt Veckans Gooner: Oscar Axelsson

“Veckans Gooner” kommer vara ett återkommande inslag här på hemsidan. “Veckans Gooner” är ingen som utmärkt sig på något sätt, utan helt enkelt en slumpmässigt vald Gooner som brukar hänga på våra träffar. En efter en ska betas av. “Veckans Gooner” är 10 standardfrågor (alla får samma) där man får lära känna varandra och hur allt började och vad man har för favoritspelare osv. Tanken är att det ska vara enkelt och snabbt att svara på dessa frågor utan för mycket arbete, så de flesta väljer att ställa upp med just sin historia och sina svar.

Nu har turen kommit till Tjörns stolthet, den lille killen med det superstora Arsenalhjärtat. Pojken som blivit ifrågasatt av sin far för han läser och kan mycket Arsenal när han kunde göra annat 🙂 Öbo men ändå är en frekvent besökare på våra träffar och är absolut en medlem i Arsenal Göteborg familjen. Oscar reser till Emirates så mycket han kan. Oscar har också lyckas springa på Giroud utanför Highbury. Let’s get to know him!

oscar_giroud
Oscar och Giroud utanför Highbury

1.Varför började du gilla Arsenal?

Började med att Ljungberg var min favorit spelare inför vm 2002, fick reda på att han spela i Arsenal, så enkelt var de.
Dröjde till CL 05-06 innan jag började kolla matcher på tv, jag var förstörd när antennen vridit sig inför finalen så att jag missa matchen.. Kanske var bra att jag missade den i efterhand..

2.Vilket är ditt bästa Arsenalminne?

Henrys comeback mål hemma mot Leeds, helt fantastiskt.

3.Vilken är din favoritspelare igenom tiderna?

Thierry Henry helt klart.

4.Vem är din favoritspelare i dagens trupp?

Gibbs dels för att han gått hela vägen från akademin, och han gör nästan aldrig en dålig match. Väldigt underskattad spelare i mina ögon.

5.Din Arsenal drömelva när spelarna var på toppen av sin karriär?

Lehmann
Sagna – Adams – Campbell – Winterburn.
Ljungberg-Vieira-Fabregas-Pires
Henry-Bergkamp

6.Om du tog ut laget istället för Arsene Wenger, hur skulle den se ut? (skriv gärna spelsystem)

(4-4-2)
Szczesny
Sagna-Kos-BFG-Gibbs
Ramsey-Flamini-Özil-Cazorla
Theo-Giroud

7.Om du varit i London, vilket är ditt bästa Arsenal minne på plats?

Svårt val mellan Fulham – Arsenal denna säsongen och Arsenal – City 2012. Grymt bra tryck på båda matcherna, men när hela arenan vänder sig om och gör ”poznan” efter Artetas sena 1-0 mål mot City var magiskt. Och att träffa Giroud är också ett grymt minne.

8.Vilket är ditt bästa minne med en Arsenal Göteborgs träff?

Om man bortser från de fantastiska 5-2 matcherna mot Spurs. Så Swansea hemma denna säsongen för alla resultat gick vår väg den dagen.

9.Vem i Arsenal har varit bäst hittills för säsongen?

Aaron Ramsey tät följt av Gibbs.

10.Vem tycker du har underpresterat denna säsong?

Eftersom man vet hur bra Jack kan vara så får det bli han. Tycker dock han börjat bättre sig lite de senaste matcherna. (sagt 30:e Oktober)

Vi tackar Oscar för ”pratstunden”. COYG!