Möt Veckans Gooner: Nico

Nu har turen kommit till Nicholas James. Nico har faktiskt varit med längre på våra träffar än många är medvetna om och han figurerar på gamla träffkort även om vår spjuver med nära till ett garv var mer diskret då 😉 Nico är kunnig och påläst och har sansade åsikter i både med och i motgång vilket inte gäller undertecknad som gärna svävar mellan världsbäst eller världssämst. Nico tillhör en av de mer frekventa träffbesökarna nu för tiden och han är även känd för att ha nästan identiska åsikter som hans cybertvilling Fredrik Altberg 😀 Let’s get to know him!

nico

Nico @ Emirates Arsenal – Man City
2-0 4:e April Säsongen 08/09

1. Varför började du gilla Arsenal?

Ja du, bra fråga. En stor del av min släkt bor i norra London, den äldre generationen är sp*rsare och den yngre gooners så det är väl på den linjen det började lite smått. Sen tyckte jag Bergkamp var så sjukt grym i VM98 (målet mår Argentina är nog mitt favoritmål) att det succesivt blev mer och mer. Mitt brinnande intresse väcktes faktiskt först 2006 när jag flytta hemifrån och fick canal+ men sedan dess har jag nog bara missat 4-5 matcher plus andra halvlek mot Newcastle 2011 p.g.a. ett bröllop.

2. Vilket är ditt bästa Arsenalminne?

Vieiras sista spark eller när jag bytte in Arturo Lupoli och han gjorde det avgörande målet i Champions League finalen i FM05, på övertid!

3. Vilken är din favoritspelare igenom tiderna?

Thierry Henry utan tvekan! Minns att jag fick en tår i ögonvrån när jag läste att han skrivit på för Barcelona.

4. Vem är din favoritspelare i dagens trupp?

BFG! Så långsam och så gänglig men ändå så jävla bra! Hur är det möjligt?

5. Din Arsenal drömelva när spelarna var på toppen av sin karriär?

                 Lehman
Lauren-Toure-Campbell-Cole
Ljungberg- Vieira -Silva-Pires
Bergkamp-Henry

6. Om du tog ut laget istället för Arsene Wenger, hur skulle den se ut?

Jag tycker Wenger gör det bra idag med tanke på truppen vi har, så jag skulle fortsätta spela 4-2-3-1 med den startelvan vi brukar ha när alla är friska. Med det mittfältet vi har så finns det inte en bästa ”femma” utan den kan förändras beroende på moståndet. Om jag däremot sätter min egna lilla tvist på frågan och tar ut elvan med mina rimliga ”drömvärvningar” så hade startelvan sett ut så här.

 

                       Szczesny

Sagna- Mertesacker- Koscielny  – Gibbs
Ramsey- Bender
Walcott -Özil- Draxler
Martínez

7. Om du varit i London, vilket är ditt bästa Arsenal minne på plats?

Jag var aldrig på Highbury men första gången jag gick över bron och såg Emirates, det var riktigt mäktigt!

8. Vilket är ditt bästa minne med en Arsenal Göteborgs träff?

Min första Arsenal Göteborgs träff var ligacupförlusten mot Birmingham så efter den kom jag inte tillbaka på 2 år eftersom ni jinxade finalen för mig.  Första halvlek mot Napoli i CL var däremot riktigt rolig!

9. Vem i Arsenal har varit bäst hittills för säsongen?

Giroud?  Svår fråga men jag måste nog säga Özil. Han har haft det tufft på slutet men har levererat flest assist, slår flest passningar och key passes i laget samtidigt som han gör alla runt omkring honom snäppet bättre. Ganska bra för en lat tysk som glassat i Spanien den senaste tiden.

10. Vem tycker du har underpresterat denna säsong?

Här får det bli allas våran kelgris Wilshere. Han har blandat och gett lite väl mycket den här säsongen och jag tycker inte han är fullt utvecklad i positions- och närkampsspelet. Underpresterat är kanske att ta i då alla i laget haft en hög nivå i år, men han kan så mycket mer!

Vi tackar Nico för ”pratstunden”. COYG!