Möt Veckans Gooner: Lelle

Efter ett litet Jul och Nyårs uppehåll drar vi nu igång igen med Veckans Gooner. Först ut för 2014 är ingen mindre än charmören och innebandykungen Lennart ”Lelle” Gustavsson. Mannen med det perfekta gråa Bill Clinton håret. När vi i gänget skojar och kallar Lelle för Bill Clinton så är vi tydligen inte helt fel ute då Peter ”The Gooner On The Road” Anderson även nämnde att vi hade en Bill Clinton kopia i hans reserapport ifrån Göteborg 🙂 Lelle är en av de riktigt gamla träffrävarna i Arsenal Göteborg. Alltid glad och tjötig som man ska va. Stort Arsenalhjärta, fader till två vackra döttrar och alltid evig ung. Let’s get to know him!

IMG_1212
Lelle med döttrar @Tollington 2012-10-27
Arsenal – QPR 1-0

1.Varför började du gilla Arsenal?

Lite lustigt (?) Men i mitten av 70-talet (1973 eller 1974 tror jag) gick det riktigt risigt för Arsenal. Efter Lördagens Tipsextramatch när L-G Björklund gick igenom resultat o tabeller etc. nämnde han det ”forna storlaget” Arsenal som gick kräftgång och riskerade nerflyttning för första gången sedan tidigt 1900-tal. Veckan efter förlorade dom igen och jag började följa Arsenal och hoppades att de skulle behålla ”sviten” av att vara längst i högsta serien av alla engelska lag och hänga kvar. De lyckades och efter det var det svårt att släppa taget…!!! De delade då också rekordet tillsammans med Liverpool om att ha 8 Engelska ligatitlar kommer jag ihåg…

2 .Vilket är ditt bästa Arsenalminne?

Finns många, men ett sticker ut speciellt….!!! 26:e Maj 1989, Arsenal har chans att vinna ligan mot i mitt tycke största rivalen (Liverpool var riktigt bra under hela 80-talet och laget att slå), men det skulle krävas av oss att vinna sista matchen borta mot Liverpool med minst 2 mål, annars skulle Liverpool vinna ligan. På Anfield Road var det under den tidsperioden i princip omöjligt att ens vinna där. Men vi leder med 1-0 när Michael Thomas (vilken hjälte!) gör 2-0 på övertid och vi vinner ligan på samma poäng och målskillnad som Liverpool men fler gjorda mål!!
Sedan går det ju inte att undvika ”the Unbeaten Season”!! (kommer det någonsin att hända igen??)

3.Vilken är din favoritspelare igenom tiderna?

Thierry Henry

4.Vem är din favoritspelare i dagens trupp?

Theo Walcott

5.Din Arsenal drömelva när spelarna var på toppen av sin karriär?

David Seaman – Lee Dixon – Sol Campbell – Tony Adams – Kenny Sansom
Robert Pires – Patrick Vieira – Liam Brady – Thierry Henry – Ian Wright – Dennis Bergkamp

6.Om du tog ut laget istället för Arsene Wenger, hur skulle den se ut? (skriv gärna spelsystem)

Szczesny
Sagna – TV5 – BFG – Gibbs
Ramsey – Arteta – Wilshere – Özil – Theo W. – Giroud

7.Om du varit i London, vilket är ditt bästa Arsenal minne på plats?

Förra hösten när mina döttrar var med på en Arsenal Göteborgs resa mot QPR. Vinst blev det också med 1-0 som ju gjorde resan fulländad! Måste dock slå ett slag för bortamatcher. Såg Aston Villa – Arsenal i November 2012 på Villa Park, grymt kul match (även om det blev 0-0 i regnet). Men stämningen på bortapuben innan matchen var obetalbar!

8.Vilket är ditt bästa minne med en Arsenal Göteborgs träff?

Alla träffarna på de olika pubarna som vi vart på i Göteborg i drygt 10 års tid är ju bra på sitt sätt. Svårt att välja någon, av någon konstig anledning är mitt minne inte alltid det bästa dagen efter en riktigt lyckad träff!! J Men en träff som ändå är lite speciell är ju när vi var på Valhalla och kollade Arsenal Ladies gå vidare i CL först, och sedan såg Arsenals herrar på en pub i närheten av Valhalla!

9.Vem i Arsenal har varit bäst hittills för säsongen?

Aaron Ramsey, men även Giroud har varit riktigt bra hittills!

10.Vem tycker du har underpresterat denna säsong?

Finns ingen. Eller Ja, får man välja Bendtner?
Lite som att slå en straffspark i öppet mål i så fall, så jag väljer honom….

Vi tackar Lelle för ”pratstunden”, Tack!