Möt Veckans Gooner: Anton

“Veckans Gooner” kommer vara ett återkommande inslag här på hemsidan. “Veckans Gooner” är ingen som utmärkt sig på något sätt, utan helt enkelt en slumpmässigt vald Gooner som brukar hänga på våra träffar. En efter en ska betas av. “Veckans Gooner” är 10 standardfrågor (alla får samma) där man får lära känna varandra och hur allt började och vad man har för favoritspelare osv. Tanken är att det ska vara enkelt och snabbt att svara på dessa frågor utan för mycket arbete, så de flesta väljer att ställa upp med just sin historia och sina svar.

Nu har turen kommit till bowlingkungen Anton Elofsson. Chalmeristen och Goonern som är längre än Zlatan, Leffe och SZCZ? Påläst hardcore Gooner som resten av Arsenal Göteborg familjen Let’s get to know him!

anton
Anton på väg till Fulham – Arsenal på
Craven Cottage i år.

1.Varför började du gilla Arsenal?

Året var 2006, hela familjen var iväg och åkte skidor i fjällen med mormor och morfar. Morfar en sportfåne rakt igenom varpå han frågade om jag ville följa med till krogen och se Arsenal-Juventus i en rafflande duell i CL-slutspelet. Eftersom jag inte hade intresse i något av lagen gick jag dit som en väldigt neutral supporter. Vad som hände den matchen är historia. En fullständigt pulvrisering av Juventus. Fabregas och Henry. Det var starten på min ”Arsenalkarriär”.

2.Vilket är ditt bästa Arsenalminne?

Ett oerhört svårt val, men Fabregas när han sätter förlösande 1-0 borta mot Milan i CL-åttondelen säsongen 07/08 var fantastiskt.

3.Vilken är din favoritspelare igenom tiderna?

Tomas Rosicky. Så elegant på alla sätt och vis. Yttersidorna, alltid drivet i steget att föra bollen framåt, och han verkar en väldigt fin människa. Otroligt synd att skador har satt många käppar i hjulet, men förhoppningsvis kan han få vinna en titel med Arsenal innan han lägger av.

4.Vem är din favoritspelare i dagens trupp?
Rosicky.

5.Din Arsenal drömelva när spelarna var på toppen av sin karriär?

Lehmann
Sagna – Koscielny – Kolo Touré – Clichy
Rosicky – Fabregas – Flamini – Hleb
Henry – Eduardo

6.Om du tog ut laget istället för Arsene Wenger, hur skulle den se ut? (skriv gärna spelsystem)

Szczesny
Sagna – Mertesacker – Koscielny – Gibbs
Özil – Flamini – Rosicky
Walcott – Giroud – Cazorla

7.Om du varit i London, vilket är ditt bästa Arsenal minne på plats?

När Podolski gör 3-1 borta mot Fulham. ”Lukas Podolski he scores when he wants” ekade i timtal på arenan och krogen.

8.Vilket är ditt bästa minne med en Arsenal Göteborgs träff?

Den ”första” 5-2 matchen mot Tottenham på Plain. En så dyster stämning efter 0-2, och sedan vändningen. Helt magiskt.

9.Vem i Arsenal har varit bäst hittills för säsongen?

Gibbs. Otroligt stabil, opasserbar, och har äntligen fått sitt riktiga genombrott efter alla skadeår. Konkurrensen av Monreal har gjort honom gott.

10.Vem tycker du har underpresterat denna säsong?

Wilshere i brist på konkurrens. Tror fortfarande väldigt mycket på honom, men han måste få en position han trivs i, och kontinuerligt med speltid.

Vi tackar Anton för ”pratstunden”