Möt Veckans Gooner: Ellman

“Veckans Gooner” kommer vara ett återkommande inslag här på hemsidan. “Veckans Gooner” är ingen som utmärkt sig på något sätt, utan helt enkelt en slumpmässigt vald Gooner som brukar hänga på våra träffar. En efter en ska betas av. “Veckans Gooner” är 10 standardfrågor (alla får samma) där man får lära känna varandra och hur allt började och vad man har för favoritspelare osv. Tanken är att det ska vara enkelt och snabbt att svara på dessa frågor utan för mycket arbete, så de flesta väljer att ställa upp med just sin historia och sina svar.

Nu har turen kommit till våran goa Jonas Ellman. Experten på företagslösningar och en stor Arsenalälskare som varit med på flera av våra gemensamma Londonresor. Jonas är också styrelseledamot i föreningen. En go gubbe kort och gott. Let’s get to know him!

IMG_1118
Jonas Ellman dag före match @ Gunners Pub
(2012-10-27 AFC – QPR)

1.Varför började du gilla Arsenal?

Var med skolan i London på klassresa våren 1992, och lärarna hade frågat om vi ville kolla fotboll, många sa ja. Sagt och gjort, de fixade biljetter och vi fick biljetter mitt på långsidan på Highbury. Såg två fantastiska spelare en av dem var Ian Wright och den andra var en som hade magisk teknik nämligen Anders Limpar. Jag och Marcus Allbäck gick i samma klass detta året och vi bettade på vem som skulle göra första målet, jag tippade Ian Wright och han Anders Limpar. Limpar hade rätt många målchanser ribbträff men Ian Wright nätade efter retur på skott från Anders Limpar.

Hade nog inte varit intresserad av att hålla på ett lag innan utan kollade mest på Tipsextra bara för att kolla på fotboll (fanns inte så många TV-kanaler då som nu). Efter det Londonbesöket så är det Arsenal som gäller.

2.Vilket är ditt bästa Arsenalminne?

Finns många: två som jag kan relatera är unbeaten season 2003/2004, men främsta då man fick uppleva det live ett North London Derby dvs Arsenal-Tottenham hösten 2013 som slutar med Arsenalseger och det galna firandet på Gunner’s Pub efteråt

3.Vilken är din favoritspelare igenom tiderna?

Thierry Henry utan tvekan.

4.Vem är din favoritspelare i dagens trupp?

Aaron Ramsey, hade nog varit en ännu mer fantastisk spelar om han inte fått den tuffa skadan han ådrog sig 2010 mot Stoke.

5.Din Arsenal drömelva när spelarna var på toppen av sin karriär?

Seaman. Tony Adams, Ashley Cole, Martin Keown, Gael Clichy, Patrick Viera, Robert Pires. Fredrik Ljungberg, Dennis Bergkamp, Robin V Persie, Thierry Henry

6.Om du tog ut laget istället för Arsene Wenger, hur skulle den se ut? (skriv gärna spelsystem)

Ett vinnande lag. Är rätt nöjd med den som använts i början av 2013

7.Om du varit i London, vilket är ditt bästa Arsenal minne på plats?

Se fråga 2, North London Derby Arsenal-Tottenham 2013

8.Vilket är ditt bästa minne med en Arsenal Göteborgs träff?

Flertal saker som varje gång vi vinner, personerna man träffar ett lättsamt gäng som har olika bakgrund och som man har lärt känna lite mer särskilt på resorna till London, att folk har olika åsikter gällande tränare/spelare vad det nu må vara och folk respekterar dess åsikter. Ni som inte har åkt på en gemensam resa, åk! Kul och man lär känna lite folk.

9.Vem i Arsenal har varit bäst hittills för säsongen?

Aaron Ramsey.

10.Vem tycker du har underpresterat denna säsong?

Jack Wilshere kanske, som kanske inte är den generalen, härföraren som man förväntar sig att han skall vara. Säsongen har precis inletts för att kritisera någon för underprestation.

Stort tack till Jonas för ”pratastunden”