Möt Veckans Gooner: Danne Kallus

“Veckans Gooner” kommer vara ett återkommande inslag här på hemsidan. “Veckans Gooner” är ingen som utmärkt sig på något sätt, utan helt enkelt en slumpmässigt vald Gooner som brukar hänga på våra träffar. En efter en ska betas av. “Veckans Gooner” är 10 standardfrågor (alla får samma) där man får lära känna varandra och hur allt började och vad man har för favoritspelare osv. Tanken är att det ska vara enkelt och snabbt att svara på dessa frågor utan för mycket arbete, så de flesta väljer att ställa upp med just sin historia och sina svar.

Nu har turen kommit till politikern, studenten, fotbollsspelaren som är tuffare än Flamini på att kötta och numera en Engelsman och har (förhoppningsvis) temporärt lämnat Arsenal Göteborg familjen. Daniel Kallus, Gooner to the bone! Let’s get to know him!

kallus
Danne @ Tollington med gänget
2012-10-27 Arsenal – QPR

1.Varför började du gilla Arsenal?

Ganska oklart. Fick upp ögona för England och Engelsk fotboll som väldigt liten, blev kär i London på en familjeresa som sjuåring. När jag var 9 år gick Ljungberg till Arsenal och gjorde mål mot Man U. Saken var definitivt avgjord.

2.Vilket är ditt bästa Arsenalminne?

Lite svepande är det nog samarbetet Ljungberg – Bergkamp under säsongerna i början av 2000-talet. Vi spelade så bra att det nästan var tråkigt och matcherna var ofta avgjorda redan i första halvlek. Det var bara att luta sig tillbaka och mysa i TV-soffan! Mer specifikt är det kanske när Lehmann på egen hand sänkte Riquelmes karriär med straffräddningen i Champions League 2006 och tog oss till final.

3.Vilken är din favoritspelare igenom tiderna?

Får nog säga Dennis Bergkamp. Valde att avsluta sin karriär i klubben. Det är fint.

4.Vem är din favoritspelare i dagens trupp?

Aaron Ramsey, Rambo, The Welsh Maradona. Kärt barn har många namn.

5.Din Arsenal-drömelva när spelarna var på toppen av sin karriär?

Unbeaten-laget

6.Om du tog ut laget istället för Arsene Wenger, hur skulle den se ut? (skriv gärna spelsystem)

Om Giroud skulle bli skadad/få formsvacka/behöva vilas skulle jag vilja testa en ”strikerless formation” (4-6-0) med Wilshere eller Özil som falsk nia. Som Spanien i senaste EM, fast bättre.

7.Om du varit i London, vilket är ditt bästa Arsenal minne på plats?

Första besöket på Highbury, vid förlusten mot Middlesbrough 0-3 som 12-åring. Inte bara matchen utan hela upplevelsen!

8.Vilket är ditt bästa minne med en Arsenal Göteborgs-träff?

Båda 5-2 vinsterna mot spuds. Galen stämning! Och när vi var över 100 pers (eller?) som tog engelsk läktarkultur till Vallhalla och såg Arsenal Laidies mot Göteborg FC i WCL.

9.Vem i Arsenal har varit bäst hittills för säsongen?

Ramsey såklart!

10.Vem tycker du har underpresterat denna säsong?

Nicklas Bendtner. Är man bäst i världen får man räkna med höga krav.

Vi tackar Danne för ”pratstunden”. Vi saknar dig gubben!